Pinjaman Peribadi & Koperasi di Malaysia untuk Kakitangan Kerajaan

  • Post author:
  • Post category:Article

Pinjaman Peribadi & Koperasi adalah diantara produk dan perkhidmatan kewangan yang penting  ditawarkan oleh beberapa koperasi di Malaysia. Ianya menjadi pilihan pertama untuk Kakitangan Kerajaan & Penjawat Awam yang berjawatan tetap belayak untuk memohon Pembiayaan Peribadi dari koperasi berbanding dari bank-bank tempatan bagi rakyat awam. Persaingan pasaran sebegini meningkatkan standard kepada perkhidmatan Pinjaman Peribadi yang ditawarkan oleh koperasi.

Ini adalah kerana Bank Negara Malaysia mengeluarkan garis panduan yang sah kepada bank-bank tempatan dalam pemberian kemudahan Pembiayaan / Koperasi Peribadi kepada Penjawat Awam & Kakitangan Kerajaan.

Ciri Ciri Pinjaman Peribadi Koperasi

Diantara kelebihan dan kelonggaran yang diberikan didalam permohonan Pinjaman Koperasi ialah  :

Ini secara tidak langsung menarik minat pemohon untuk mendapatkan kemudahan pinjaman dan pembiayaan peribadi dari pihak Koperasi berbanding bank tempatan.

Berbeza dengan kemudahan pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh bank tempatan. Pihak pengurusan bank akan mengambil kira semua komitment luar pemohon dan juga segala rekod pinjaman pemohon kerana terikat dengan garis panduan yang diberikan oleh Bank Negara Malaysia kepada bank-bank tempatan. Secara tidak langsung menyukarkan pemohon untuk mendapatkan kemudahan Pembiayaan Peribadi dari bank tempatan.

Koperasi Pinjaman Peribadi Public Islamic Bank – MCCM

Pinjaman peribadi ini disediakan oleh Public Islamic Bank (anak syarikat Public Bank) dengan potongan gaji oleh MCCM Resources Sdn Bhd melalui Biro Angkasa. Pinjaman ini merupakan salah satu pinjaman peribadi yang menawarkan kadar faedah yang paling rendah dan bayaran (“payout”) yang tinggi kepada penjawat awam melalui potongan gaji.

Kami Sedia Membantu Segala Masalah Kewangan Anda

Kami sedia membantu anda dengan segala masalah kewangan anda, dengan memberikan konsultasi berkaitan dengan Pinjaman Peribadi Koperasi. Anda tidak perlu risau kerana perkhidmatan konsultansi kami tanpa caj. Pihak kami tidak akan mengenakan sebarang caj perkhidmatan konsultasi kepada kepada anda sepanjang tempoh kelulusan permohonan pinjaman peribadi koperasi anda.

Semak kelayakan pinjaman anda sekarang.